Kmečki turizem Jenezinovi - Aktivnosti
flag_slo flag_ang flag_ita flag_ger
Na naši kemtiji

Mirna lokacija, na kateri se nahaja naša kmetija, je obdana s pašniki, travniki in gozdom, ki jih povezujejo urejene poti. Kmetija je idealno izhodišče za sprehode, pohodništvo in kolesarjenje. Starejši gostje se lahko preizkusijo v balinanju, za najmlajše pa imamo pripravljeno otroško igrišče.

Pridih kemtije:
Na naši kmetiji se lahko spoznate z različnimi domačimi živalmi. Imamo tudi lasten čebelnjak za pridelavo slastnega domačega medu.

Tradicionalni pohod:
Vsako leto poteka na velikonočni ponedeljek tradicionalni pohod iz Šmihela na Ratečevo Brdo.

V naši okolici

Bližnja jezera Klivnik in Mola sta primerna za rekreativni ribolov, v poletnem času pa ju lahko izkoristite za veslanje s kajaki in kanuji.

V zimskem času lahko obiščete smučišči na Sviščakih in Mašunu. Slednja v poletnem času ponujata veliko možnosti za oddih, pohode in kolesarjenje. Izkoristite ju lahko tudi kot izhodišče za vzpon na Snežnik (1796 m), najvišjo nealpsko goro v Sloveniji. Odločite se lahko tudi za različne pohode na okoliške hribe, kot so Ahac (799 m), Kozlek (997 m), Volovja reber - Milanja (1099 m) itd.

Ogledate si lahko grad Prem in rojstno hišo ter muzej Dragotina Ketteja, pesnika slovenske moderne.

Odpravite se lahko na ogled mesta Ilirska Bistrica, predvsem starega mestnega jedra. Samo mesto ponuja veliko različnih naravnih in kulturnih znamenitosti. Poleg že zgoraj omenjenih boste v občini Ilirska Bistrica našli še slap Sušec, Kindlerjev park, Hrib svobode, Cerkev sv. Petra, lovski gradič Mašun in številne druge. Vse potrebne informacije najdete na spletni strani občine Ilirska Bistrica.

Naša lokacija je lahko tudi izhodišče za ogled ostalih znamenitosti. Med pomembnejše spadajo Postonjska jama, Park Škocjanske jame in kobilarna Lipica. Ogledate si lahko znamenitisoti slovenske obale in glavnega mesta Ljubljane.

Kontakt:

Naslov:
Česnik Gregor
Ratečevo Brdo 1, 6255 Prem
Slovenija

Telefon:
00386/57147-128
00386/31-851-399

E-pošta:
info@jenezinovi-sp.si

Obratovalni čas:

Vikendi:
Ob petkih, sobotah in nedeljah odprto cel dan.

Poletni čas:
Junij, julij, avgust in septemebr – vsak dan v tednu, od 12 ure naprej.

Način plačila: Plačilo je možno le z gotovino.

icons